V posledných rokoch sa výrazne zvýšil dôraz na udržateľné a ekologické spôsoby dopravy. Tento trend sa teraz rozšíril aj na mestské polície v Poprade a Michalovciach, dvoch slovenských mestách, ktoré sú lídrami v zavádzaní elektrických motocyklov.

Vyjadrenie náčelníka Mestskej polície Poprad Mariána Gardoša:

„Ide nielen o ekonomické a ekologické dopravné prostriedky, ale v dnešnej dobe väčšie mestá, ako je aj Poprad, trápia dopravné zápchy a v mnohých prípadoch je práve toto dopravný prostriedok, s ktorým sa vieme operatívne dostať na miesta, kde je to potrebné. Motorky budú nasadené na území celého mesta. Na jedno nabitie urobia 100 kilometrov a ich rýchlosť je do 90 kilometrov za hodinu,“


Vyjadrenie hovorkyne mesta Poprad Jarmily Hlaváčovej:

„Ich prevádzkové náklady sú výrazne nižšie ako u bežnej motorky na benzínový pohon, navyše je to investične aj prevádzkovo výrazne výhodnejšie a v neposlednom rade, samozrejme, ekologickejšie,“ vysvetlila Hlaváčová.

Okrem prínosu pre životné prostredie sa ukázalo, že elektrické motorky sú praktickejšie a efektívnejšie ako bežné motorky alebo autá na benzínový pohon. Mobilita motoriek umožňuje policajtom rýchlo sa orientovať v mestskej premávke a včas doraziť na miesto určenia. Ich prevádzka je tiež výrazne lacnejšia ako prevádzka bežných vozidiel, pričom náklady na údržbu a pohonné hmoty sú nižšie.

 

Mestská polícia šetrí čas a námahu vďaka elektrickým motorkám

Prechod na elektrické motorky si osvojili aj Michalovce, mesto na východnom Slovensku. Keď mestskí policajti v Michalovciach jazdia na svojich elektrických motorkách cez námestie, miestni obyvatelia sa často zastavujú a fotografujú. Elektromotorky sa rýchlo stali symbolom záväzku Michaloviec k udržateľnosti a inováciám.

Podľa náčelníka Dušana Šantu elektrické motorky zmenili pre mestskú políciu v Michalovciach pravidlá hry. Umožňujú policajtom rýchlo a efektívne sa pohybovať po celom meste, čím nahrádzajú niektoré pochôdzky, ktoré by si predtým vyžadovali pešiu chôdzu. Motocykle sa tiež neuveriteľne ľahko nabíjajú - príslušníci ich jednoducho cez noc zapojia do 220-voltovej zásuvky na stanici mestskej polície.

Elektrické motorky Vmoto Soco TC max už aj v Prostějove: Mestská polícia vsádza na ekológiu a inovácie

Po úspešnom nasadení elektrických motoriek v Poprade a Michalovciach je vítanou správou, že sa k týmto mestám pridáva aj české mesto Prostějov a taktiež začína používať elektrické motorky Vmoto Soco TC max. Miestna mestská polícia v Prostějove pristúpila k ekologickej doprave. Toto rozhodnutie svedčí o snahe znížiť ekologickú záťaž mesta a zároveň zlepšiť mobilitu a efektivitu mestskej polície.

Vmoto Soco polícia Prostějov
Vmoto Soco polícia Prostějov

Vmoto Soco polícia Prostějov

Autor: VMoto SUPER SOCO

Viac článkov

Krížom cez celú krajinu: Ako sa Dávid Slovák vydal na epické dobrodružstvo

Krížom cez celú krajinu! Náš ambasádor Dávid Slovák (@david.slovak) z Bratislavy mal nevšedný plán - prejsť z východnej Novej Sedlice až do západn...